Gå til hovedindhold

Stop køb af israelske våben

Militærpersoner fra Danmark havde været i Negevørkenen for at tjekke et israelsk artillerisystem til danske kampvogne. Det er ikke i orden.

Oplysningen kom frem via et tilfældigt opslag på Facebook fra en dansk officer, der var på arbejde i Negevørkenen.

Opslaget gav rynker i panden hos Palæstina-ordfører Christian Juhl, der straks henvendte sig til forsvarsministeren med en række spørgsmål om den militære aktivitet i Israel, og første svar fra ministeren er nu kommet.

Christian Juhl siger:

- Det var en overraskelse, at der reelt var tale om danske militær-folk i Negevørkenen. Meget tyder på, at de danske militær-specialister vil anbefale det israelsk artillerisystem Elbit til danske kampvogne.

- Vi ønsker ikke et militært samarbejde med Israel og ønsker hverken, at Danmark tester eller handler våben med Israel eller israelsk våbenindustri. Israel bryder menneskerettigheder, Geneve-konventioner og andre dele af folkeretten ved bl.a. at blokere Gaza, besætte Vestbredden og placere mere end 500.000 bosættere på det besatte palæstinensiske område.

- Enhedslisten opfordrer regeringen til ikke at købe våben i Israel eller fra israelske virksomheder. Vi ønsker ikke køb af nye våbensystemer, og vi ønsker slet ikke køb af israelske våbensystemer.

Torsdag, 12. februar 2015 - 12:46

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]