Gå til hovedindhold

Stop doping-industrien

Danmark skal sætte hårdere ind over for den voksende doping-industri.

En række træningscentre, hvor der handles mere eller mindre åbenlyst med doping, er end ikke tilknyttet Antidoping Danmark.

Idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- Vi er på vej til at få en dopingindustri, hvor folk tjener millioner kroner. Det er dybt kriminelt, men alligevel stopper bekæmpelsen af industrien som regel ved indgangen til træningscentrene.

- Jeg synes, at alle centre skal være med til at betale for Antidoping Danmarks indsats. Desuden skal vi sætte hårdt ind over for dem, der producerer eller handler med doping. Vi skal have et doping-politi, som er specialiseret til at finde frem til bagmændene både i Danmark og internationalt.

- Jeg har spurgt kulturministeren, om hun vil gøre noget nyt, når vi nu har set, at den hidtidige indsats stort set ikke har virket.


Jørgen Arbo-Bæhr har stillet følgende spørgsmål til kulturministeren:

  • Hvad vil ministeren gøre for at bekæmpe den åbenlyse kriminelle produktion og handel med doping, som bl.a. bruges på en række træningscentre, og vil ministeren tage nye tiltag for at bekæmpe produktion, handel og brug af doping?
Tirsdag, 2. april 2013 - 9:47

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]