Gå til hovedindhold

Stop diskrimination af Fanø

Fanø blev glemt, da regeringen i forbindelse med vækstpakken 2014 permanent nedsatte færgetaksterne for ”erhvervstransport” til danske øer.

Delaftale nr. 108 dækker derimod både Læsø, Samsø, Ærø og Bornholm.

Trafikordfører Henning Hyllested, der sidder i Folketingets udvalg for landdistrikter og øer, siger:

- Det ser mærkeligt ud, at Fanø som eneste ø i landet ikke skal have gavn af de nedsatte færgetakster på godstransport. Jeg hælder mest til, at der må være tale om en fejl.

- Ganske vist klarer Fanø sig godt sammenlignet med de fleste andre øer, der typisk er plaget af tilbagegang og forringet færgetransport. Men selv om det ikke er tilfældet for Fanø, kan jeg ikke tro, at det skulle være argumentet. Det ligner jo diskrimination af erhvervslivet på Fanø.

- Derfor har jeg bedst finansminister Bjarne Corydon forklare, hvorfor Fanø ikke er omfattet af nedsættelsen af færgetaksterne i henhold til vækstpakkens delaftale herom. Jeg håber, at det kan være medvirkende til at få rettet ”fejlen”.

Henning Hyllested har stillet følgende spørgsmål til finansministeren:

  • I aftale om vækstpakke 2014, delaftale/initiativ nr. 108 - indgået mellem regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Dansk Folkeparti – vedr. lavere færgetakster for godstransport til og fra øerne - fremgår det, at Fanø som den eneste ø i riget med færgetransport ikke er nævnt i forbindelse med den nedsættelse af færgetaksterne for erhvervstransport til og fra øerne, som aftalen gennemfører og gør permanent. Hvorfor er Fanø ikke omfattet af aftalen?
Mandag, 18. august 2014 - 13:03

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]