Gå til hovedindhold

Stop danske pensionsselskabers investeringer på Vestbredden

Stop danske pensionsselskabers investeringer på Vestbredden, opfordrer ny rapport. Enhedslisten er enig.

Danwatch har afsløret, at de ti største danske pensionsselskabers har investeret mere en 1 mia. kr. i virksomheder, der har aktiviteter i de besatte palæstinensiske territorier på Vestbredden eller bidrager til vedligeholdelse af checkpoints og seperationsmuren.

Udviklingsordfører Christian Juhl siger:

- Det er en skandale, at de største pensionsselskaber ikke har mere styr på deres moral, når de investerer, og at de dermed ser stort på menneskerettigheder. Selskaberne bør hurtigst muligt droppe investeringer, der understøtter Israels ulovlige aktiviteter på Vestbredden.

- Både Folketinget, Regeringen, EU og FN har utvetydigt anbefalet, at man ikke skal investere i disse områder. Folketinget har senest på Enhedslistens initiativ udtalt sig bl.a. imod investeringer på Vestbredden i en udtalelse 23. januar i år. Udtalelsen blev vedtaget med opbakning fra alle partier pånær DF. 

- Enhedslisten opfordrer pensionsselskaberne til omgående at trække deres investeringer på Vestbredden. Vi opfordrer desuden regeringen til at tage initiativ til opstramning af loven, så vi kan stoppe virksomheders og pensionsselskabers investeringer i den slags aktiviteter. Ingen danske virksomheder skal efter Enhedslistens mening legitimere de israelske bosættelsers eksistens eller forbedre deres økonomiske muligheder. 

Enhedslisten har sammen med SF og det grønlandske IA rejst beslutningsforslag i Folketinget om anerkendelse af Palæstina som selvstændig stat. Førstebehandlingen gennemføres torsdag den 11. december, og her vil spørgsmålet om Vestbredden og bosættelserne spille en væsentlig rolle.

Søndag, 7. december 2014 - 13:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]