Gå til hovedindhold

Stil krav om praktikpladser

Praktikpladsproblemet skal løses med kontante krav til arbejdsgiverne, mener erhvervsordfører Stine Brix.

AE-rådet melderi i dag, at manglen på praktikpladser er større end nogensinde. Hele 12.700 mangler en praktikplads i en virksomhed.

Det får Enhedslistens til at kræve handling fra regeringen og nye krav til arbejdsgiverne.

Et kæmpe samfundsproblem

Stine Brix kalder det "et kæmpe samfundsproblem", at unge ikke kan få praktikpladser.

- Regeringen har sagt fra dag ét, at den ville løse praktikpladsproblemet. Men de nye tal viser at regeringen ikke har lavet op til løfterne – tværtimod så vokser problemet. Der skal handling til, og det skal være nu, siger hun.

- Det er paradoksalt, at arbejdsgiverorganisationerne taler om flaskehalsproblemer på arbejdsmarkedet og siger, at de mangler specialiseret arbejdskraft, men at de samtidig svigter deres ansvar for at uddanne nye faglærte.

Vi skal have praktikpladsgaranti

Enhedslisten har i årevis arbejdet for en egentlig praktikpladsgaranti, der skal sikre, at alle unge kan få en praktikplads. 

- Det er et frygteligt spild af ressourcer, at unge går år efter år og venter på den praktikplads, der er nødvendig for at gøre deres uddannelse færdig, siger Stine Brix.

- Problemet kan kun løses, hvis regeringen er parat til at stramme kravene til arbejdsgiverne. Fx via krav om praktikpladser, hver gang private virksomheder løser opgaver for det offentlige. Og ved at kræve at de arbejdsgivere, der ikke tager elever ind, betaler en højere refusion til de arbejdsgivere, som tager ansvar.

Tirsdag, 8. juli 2014 - 12:16

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]