Gå til hovedindhold

Stil klare krav til Israel

Enhedslisten har bedt om at få udenrigsminister Holger K. Nielsen til en forespørgselsdebat om Israel-Palæstina-fredsforhandlingerne.

Forespørgselsdebatten finder sted i morgen sidst på eftermiddagen i folketingssalen.

Christian Juhl, Enhedslistens udenrigsordfører, siger:

- Det går trægt med fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina. Israel udfordrer forhandlingerne ved løbende at udvide deres folkeretsstridige bosættelser på Vestbredden. Derfor er det vigtigt, at Israels venner presser på for at sikre reelle muligheder for en fredsaftale.

- Israel har hovedansvaret for, at der kommer et konkret resultat ud af forhandlingerne. Israel er besætterne, og Palæstina er de besatte.

- Succesfulde fredsforhandlinger vil kræve, at Vesten, inklusiv Danmark, lægger pres på indhold. På den baggrund har Enhedslisten stillet fire spørgsmål til udenrigsministeren, og vi håber, at Folketinget i forbindelse med forespørgselsdebatten kan samles om fremadrettede beslutninger.


Enhedslisten har stillet følgende spørgsmål til udenrigsministeren:

- Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at EU fastholder og udbygger klare krav til Israel?
- Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at danske virksomheder ikke handler eller samarbejder med virksomheder og institutioner på Vestbredden?
- Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at Israel ikke forhandler sig til straffrihed i forbindelse med fredsforhandlingerne?
- Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at en fredsaftale giver palæstinenserne en levedygtig stat med fuld suverænitet over egne områder?

Læs mere om forespørgselsdebatten.

Mandag, 20. januar 2014 - 13:48

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]