Gå til hovedindhold

Statsministeren vil ikke kritisere Kina i forbindelse med OL

-  Det er rystende og hyklerisk, at statsministeren i modsætning til kulturministeren ikke vil benytte OL Beijing til at kritisere Kinas systematiske overtrædelser af menneskerettighederne. Overtrædelser der tilsyneladende tager til i forbindelse med afviklingen af OL. Desværre fremgår statsministeren holdning med al tydelighed af vedhæftede svar på et paragraf 20 spørgsmål, jeg har stillet ham i denne sag, udtaler Per Clausen, idrætspolitisk ordfører for Enhedslisten.

-  Statsministeren har tidligere ikke holdt sig tilbage med kritik af fortidens politiske ledere på grund af deres svigt i forhold til demokrati og menneskerettigheder. Nu afslører statsministeren, at han selv stiller sig op i rækken af hyklere, der svigter, når det gælder, fortsætter Per Clausen.

- Kulturminister Brian Mikkelsen har indtil nu sagt, at han også under OL vil kritisere Kinas overtrædelse af menneskerettighederne. Sidst gjorde han det i går i Berlingske Tidende. Spørgsmålet er så, om statsministeren nu har banket ham på plads. Derfor har jeg i dag sendt et spørgsmål til kulturministeren, hvor jeg spørger ham om han fastholder sit standpunkt om at kritisere Kinas overtrædelser af menneskerettighederne – også under OL, slutter Per Clausen.

 

Per Clausens spørgsmål til kulturministeren:

Vil ministeren fastholde sit løfte om at kritisere Kinas overtrædelser af menneskerettighederne også under OL (bl.a. i Berlingske Tidende den 10. februar 2008), selvom dette ifølge statsministerens svar på Spørgsmål nr. S 525 er i strid med regeringens politik?

 

Spørgsmål til Statsministeren og dennes svar er vedhæftet: Statsministeren mener ikke sport og politik skal blandes sammen og vil derfor ikke kritisere overtrædelse af menneskerettighederne i Kina i forbindelse med OL.

 

Per Clausen opfordrer til politiker-boykot af OL i Kina, læs mere: http://enhedslisten.dk/enhedslisten-opfordrer-til-politikerboykot-af-ol-0

Mandag, 11. februar 2008 - 12:36

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]