Gå til hovedindhold

Statsministeren i samråd om mail-skandale

Forsøgte Lars Løkke Rasmussen i sin tid som sundhedsminister at skjule overbetalingen af privathospitalerne? Enhedslisten har kaldt ham i samråd.

Det er bogen ”Projekt Løkke”, der atter har bragt de overbetalte privathospitaler i fokus ved blandt andet at hævde, at embedsmænd er blevet presset til at slette afslørende mails i sagen.

Sagen i korte træk
Den såkaldte mail-skandales kerne består i, hvorvidt regeringen kendte til og bevidst forsøgte at begrave oplysninger om overbetalingen.

Har Lene Espersen forsøgt at skjule, at der fandtes en rapport fra Sundhedsministeriet, der dokumenterede, at taksterne var unødvendigt høje? Og hvilken rolle spillede statsminister Lars Løkke Rasmussen, der var sundhedsminister på det pågældende tidspunkt?

Ingen, hævder regeringen, men det sår de seneste dages rullende mail-skandale tvivl om.

Løkke skal forklare sig
Hvis den tvivl skal til livs, må sagen undersøges til bunds, mener Enhedslistens sundhedsordfører Per Clausen. Derfor har han kaldt statsministeren i samråd.

 - Det står mere og mere klart, at den store skandale i den såkaldte mail-sag er, at Lars Løkke gjorde, hvad han kunne for at begrave dokumentationen for, at privathospitalerne modtog en overbetaling på 1 milliard kroner om året, udtaler Per.

  - Derfor må vi nu have en forklaring på, hvornår Jakob Aksel Nielsen første gang orienterede Lars Løkke om de afgørende beregninger i sundhedsministeriet, og hvad Lars Løkke foretog sig på baggrund af dem.


Per Clausen har stillet statsministeren følgende spørgsmål:

  • Statsministeren bedes redegøre for, hvornår sundhedsministeren oplyste ham om, at sundhedsministeriet havde beregninger, der tydede på en overbetaling af privathospitalerne på op imod 25 procent og hvilke initiativer han tog på baggrund af denne oplysning.
Fredag, 1. oktober 2010 - 11:26

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]