Gå til hovedindhold

Støt fagforeninger i Cambodja

Der er brug for dansk støtte til cambodjanske arbejderes kamp for en løn, man kan leve af.

En periode med strejker og protester blandt Cambodjas tekstilarbejdere endte i fredags i arrestationer, politivold og endda dødsfald. 

Massebesvimelser og løn til at dø af

Cambodjas tekstilarbejdere, der for manges vedkommende er underernærede og besvimer på arbejdet, protesterede mod en løn på 95 dollar om måneden. En reel leveløn til at dække mad og husly vil kræve 450 dollars om måneden, viser rapport fra Clean Clothes Campaign (CCC).

Fagforeningerne kræver blot 150 dollars. Det krav blev mødt med hårdhændede regeringsstyrker.

- Fagforeningerne har i denne konflikt, der, som CCC-rapporten har vist, handler om liv eller død, stillet meget beskedne krav, men selv ikke dette vil regimet gå med til, udtaler udenrigsordfører Christian Juhl.

Regeringens udenrigstjeneste må træde til

Christian Juhl opfordrer til, at den danske regerings udenrigstjeneste støtter op om civilsamfundets kamp for bedre løn- og arbejdsforhold i Cambodja generelt, ligesom det er tilfældet i mange andre sydøstasiatiske lande. 

- Cambodjas brutale undertrykkelse af faglige rettigheder er uacceptabel, og jeg opfordrer til, at den danske regering gennem sine ambassader udviser klar og synlig støtte til civilsamfundets kamp for rettigheder i Cambodja, siger han.

- Danske fagforeninger og solidaritetsorganisationer bør samtidig styrke samarbejdet med fagforeningerne og de sociale bevægelser i Cambodja.


Vil du støtte cambodjanernes kamp for en løn, der er til at leve af? Et asiatisk netværk, der monitorerer multinationale selskaber, har startet en underskriftsindsamling for at få beslutningstagerne i Cambodja til at respektere faglige rettigheder. Skriv under her.

Mandag, 6. januar 2014 - 14:48

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]