Gå til hovedindhold

Solceller langt billigere end hidtil forventet

Energistyrelsens og Energinet har opdateret afsnittet om solceller i deres teknologikatalog, og priserne er faldet kraftigt i forhold til tidligere.

Det er Enhedslisten, der har presset på for at få Energistyrelsen til at revurdere sine beregninger af omkostningerne ved solceller. Det er nu lykkedes.

Energiordfører Per Clausen siger: 

- Elproduktionsprisen på solceller bliver nu beregnet til at ligge på niveau med havvind og kraftvarmeanlæg fyret med naturgas eller kul. Samtidig forventes der meget markante prisfald i de kommende år. Derfor er tiden inde til at revurdere solcellers rolle i fremtidens energisystem.

- Enhedslisten vil lægge op til forhandlinger i energiforligskredsen, hvor vi ser på, hvordan vi kan skrue et fremtidssikret støttesystem for solenergi sammen, som tager højde for faldet i prisen på solceller og sikrer, at vi får en fornuftig indfasning af solenergien i den danske elproduktion.

- Vores målsætning er at skabe en situation, hvor sol leverer mindst 20 pct. af vores elproduktion, og hvor vind leverer resten. Den udvikling er med Energistyrelsens tal blevet langt mere realistisk.

Torsdag, 19. marts 2015 - 12:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]