Gå til hovedindhold

Sociale 2020-mål er varm luft

Hvis regeringens såkaldt sociale 2020-plan skal tages alvorligt, kræver det handling bag ordene.

Regeringen har i dag fremlagt en række konkrete sociale mål, der skal opfyldes inden 2020. Fx skal halvdelen af alle socialt udsatte unge have en ungdomsuddannelse, og der må højst være 4000 hjemløse i Danmark.

Flotte ord er ikke nok

Fokus på socialt udsatte er godt og nødvendigt, men ikke nok, mener socialordfører Pernille Skipper.

- Det er positivt, at regeringen vil sætte sociale mål for sig selv. Med en regeringens kontanthjælpsreform, der sender tusindvis af unge ud i fattigdom, og med generelt højere ulighed er det på høje tid, siger hun.

- Men mål uden midler er ikke andet end varm luft. Vi mangler, at regeringen rent faktisk handler og sætter tilstrækkeligt med penge af. Smukke intentioner og flotte ord gør ingen forskel.

Forandring koster penge

Hvis regeringen virkelig vil løse nogle af de store sociale problemer i Danmark, koster det penge.

- Hvis man skal forhindre hjemløshed, må man fx sikre billige boliger. Og skal man gøre noget reelt for anbragte unge, kræver det en ekstra indsats og bedre efterværn. Det koster alt sammen, siger Pernille Skipper.

- Men tidlig indsats over for de udsatte grupper i vores samfund er vigtigt, hvis vi skal forhindre menneskeskæbner i social deroute. Og det er et faktum, at det på den lange bane kan betale sig økonomisk. Det kræver en investering nu og her, men pengene tjener sig ind igen. Det skal regeringen indse.

Torsdag, 12. september 2013 - 9:42

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]