Gå til hovedindhold

Socialdemokraterne på farlig kurs om dagpenge

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen åbner i dag op for at stramme rådighedsreglerne i dagpengesystemet. Det er en rigtig dårlig idé.

Umeldingen kommer i kølvandet på DR's kontroversielle udsendelse "Den dag de fremmede forsvandt."

Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl siger:

- Det er helt ude i skoven, at socialdemokraterne nu åbner op for hårdere sanktioner over for mennesker på dagpenge på grund af en udsendelse i DR. Det er useriøst, og det er sørgeligt, at socialdemokraterne giver højrefløjen medløb i deres hetz mod mennesker ramt af arbejdsløshed.

- Danmark har allerede i dag meget skrappe rådighedsregler for dagpengemodtagere. Der er allerede i dag benhårde sanktioner, hvis man siger nej til anvist arbejde. Så hvad er det, Socialdemokraterne vil? Vil de tvinge dagpengemodtagere til at tage job uden overenskomstmæssig løn og vilkår? Vil de tvinge fuldtidsforsikrede ledige til at tage deltidsjob på 20 timer, som de ikke har en chance for at leve af?

- Det er som om, Socialdemokraterne har glemt, at dagpengesystemet er noget, vi som lønmodtagere betaler til for at være sikret en vis indkomst i de perioder, hvor vi er ramt af ledighed. Og at dagpengesystemet er med til at forhindre arbejdsgiverne i at presse løn og arbejdsvilkår ned.

- Der er ikke brug for nye forringelser af dagpengesystemet. Der er tværtimod brug for et bedre dagpengesystem – ikke mindst med hurtigere genoptjening af dagpengeretten. Derfor er det også positivt, at såvel fagbevægelsen og A-kasserne som de socialdemokratiske omegnsborgmestre siger klart fra over for Dam Kristensens udmelding. Så må vi bare håbe, at partitoppen denne gang lytter.

Mandag, 1. december 2014 - 14:03

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]