Gå til hovedindhold

Skjulte aftaler frem i lyset

Corydon skal redegøre for sine aftaler med KL om lærerkonflikt, forlanger gruppeformand Per Clausen.

Derfor kalder Enhedslisten finansministeren i samråd.

Direkte angreb på fagforeningerne

Nye oplysninger er kommet frem, som antyder, at regeringen sammen med Kommunernes Landsforening har lagt en detaljeret plan for, hvordan man kunne gennemtvinge nye arbejdstidsregler for lærerne.

Det er totalt uacceptabelt, mener Per Clausen.

- Hvis det er rigtigt, så er der jo tale om et markant opgør med den danske model og et direkte angreb på fagforeningernes mulighed for at indgå aftaler på baggrund af frie forhandlinger.

Ministeren skal forklare sig.

- Det er ingen hemmelighed, at regeringen satser på at få folkeskolereformen finansieret ved at lade lærerne undervise mere. Men hvis de har tilrettelagt et forløb med KL for at gennemtromle et bestemt resultat ved overenskomstforhandlingerne, så er det fuldstændig uacceptabelt, siger Per Clausen.

- For at komme til bunds i sagen kalder Enhedslisten finansministeren i samråd i folketingets finansudvalg. Så må på vi baggrund af hans forklaring tage stilling til, hvad der videre skal ske.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]