Gå til hovedindhold

Skjuler regeringen oplysninger i Muhammedsagen?

Den 24. februar bad Frank Aaen udenrigsministeren fremsende en oversigt til Udenrigspolitisk Nævn over alle skriftlige og mundtlige henvendelser fra udenlandske ambassader og regeringer vedrørende tegningerne i Jyllands-Posten.

Her knap en måden senere er oversigten endnu ikke blevet fremsendt. Derfor vil Rune Lund, der er Enhedslistens udenrigspolitiske ordfører benytte dagens møde i Nævnet til at brokke sig over den langsommelige sagsbehandling.

Rune Lund udtaler:

- Når nu ikke regeringen vil foranstalte en undersøgelse af forløbet i Muhammed-sagen, så må vi jo prøve at afdække det. Men det er jo umuligt hvis ikke regeringen samarbejder. Derfor kunne man jo få den mistanke, at besvarelsen af vores anmodning bevidst trækkes i langdrag, og at langsommeligheden skyldes, at der er noget der skal skjules. Det er jo ikke ligefrem noget der afkræfter anklagerne mod statsministeren om kreativ bogføring i Muhammed-sagen.

- Alle dokumenter og henvendelser er selvfølgelig behørigt journaliseret, så det burde være en ren formsag at få lavet en oversigt.

- Jeg vil derfor i dag overfor ministeren rykke for en hurtig besvarelse af vores anmodning. Nævnet og Folketinget kan jo ikke leve med, ikke at få alle relevante oplysninger i en alvorlig sag som denne.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]