Gå til hovedindhold

Skifergas baseret på løgn og manipulation

Beslutningen om at tillade udvinding af skifergas i Nordjylland er baseret på løgn og manipulation.

Derfor kalder Enhedslisten klimaministeren i samråd.

Energiordfører Per Clausen siger:

- Da Lykke Friis i sin tid gav tilladelsen til at udvinde skifergas i Nordjylland, lod hun over for Folketinget som om, der var tale om en tilladelse til almindelig udvinding af naturgas. Senere har man forsøgt at sprede den misforståelse, at der kun var tale om en tilladelse til at gennemføre en prøveboring, selvom regeringen naturligvis vidste, at der var givet en tilladelse til både undersøgelse og udvinding.

- Disse falske påstande blev brugt til at forhindre, at Folketinget trak tilladelsen til Total tilbage, og har også medvirket til at få Frederikshavn til at give tilladelse til at igangsætte prøveboringen. Nu må vi have klarhed over sagens forløb, og hvilke muligheder der stadig er for at stoppe udvinding af skifergas i Nordjylland. 

- Beslutningen om at tillade udvinding af skifergas i Nordjylland er reelt baseret på fordrejning og manipulation – for ikke at sige løgn. Derfor kalder jeg nu klimaministeren i samråd for at få en forklaring og hans bud på, hvordan denne katastrofale beslutning kan ændres.

Torsdag, 23. april 2015 - 8:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]