Gå til hovedindhold

Skal folk på kontanthjælp stjæle?

Ingen indtægt i tre måneder som straf for at udeblive fra fx aktivering. Sådan lyder et særligt forrykt forslag fra forhandlingerne om kontanthjælp. 

Hvis det bliver vedtaget, gør regeringen op med selve grundtanken om at have et socialt sikkerhedsnet for de allermest udsatte, påpeger arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl.

Brug for arbejde - ikke straf

Ifølge Venstres Ulla Tørnæs vil den økonomiske straf forhindre folk i at "gå og putte sig på kontanthjælp". Hun kender tydeligvis ikke de nuværende regler for kontanthjælp, påpeger Christian Juhl.

- Allerede i dag er der masser af sanktioner, som rammer hårdt. Der er ikke brug for yderligere straf til de arbejdsløse. Der er brug for reelle arbejdspladser, hvor folk kan komme til at forsørge sig selv.

Opgør med dansk socialpolitik

Det nye forslag vil faktisk betyde, at nogle danskere i en periode helt afskæres fra at have en indtægt. 

- Hvad skal de mon leve af imens? Skal de sættes på gaden og stjæle, eller hvad har partierne bag forslaget tænkt sig? spørger Christian Juhl.

- Det her forslag er et brud på det grundlæggende princip i den danske socialpolitik, hvor kontanthjælpen er den mindste forsørgelse, vi har.   Kontanthjælpen har aldrig været tænkt som et disciplinerende system, men som en hjælp til de mennesker, der slet ikke har andet at leve af. 

Tirsdag, 16. april 2013 - 13:49

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]