Gå til hovedindhold

SF's boligjobordning er socialt skæv

SF's boligjobordning er socialt skæv og oven i købet dyr, advarer finansordfører Frank Aaen.

SF er i dag kommet med en jobplan, som støtter Lars Løkkes ide om at genindføre boligjobordningen. Men det er en dårlig ide, mener Frank Aaen:  

- Hvorfor skal vi alle sammen betale for, at boligejerne i Nordsjælland får rabat på nye carporte og klimavenlige udestuer?

Dyrt, skævt og ikke grønt nok

Finansordføreren er enig i, at der er behov for at sætte skub i beskæftigelsen. Det er SF's metode, der er forkert.

- Hvorfor vi skal bruge fællesskabets penge på rabatter til husejerne i Nordsjælland, har jeg svært ved at se. Hvis det handler om at skabe job, er det meget dyre job, SF skaber. Og så er forslaget jo hamrende socialt skævt, påpeger han.

- Desuden har vi jo, med SF, netop sat gang i en Grøn Investeringsfond, der kan understøtte energibesparelser i erhvervslivet, i de almene boliger og en række offentlige institutioner. Den fond giver både flere nye job og mere energibesparelse end en fortsættelse af VK's boligjobordning.

Pengene skal ikke sendes til Nordsjælland

I stedet for at sende håndværkerne til Nordsjælland bør vi bruge ressourcer og skattekroner på at renovere og energisikre skoler, børnehaver og plejehjem til gavn for os alle sammen. For det skaber mindst lige så mange job og har en langt bedre social balance.

- Vi er med på at droppe sanktionsregimet over for kommunerne, og vi er helt med på at afskaffe de selskabsskattelettelser, som SF selv var med til at indføre for to år siden. Men så skal pengene bruges til social genopretning og tiltag, som kommer os alle sammen til gavn, siger Frank Aeen.

 

Fredag, 6. februar 2015 - 14:14

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]