Gå til hovedindhold

Sejr for havvind

Horns Rev udbud spår en god fremtid for havvindenergi.

Udbygningen kan ske langt billigere, end vi hidtil har troet.

Energiordfører Per Clausen siger:

- Det vellykkede udbud af Horns Rev (til 77 øre/kWh) dokumenterer, at udbygningen med el fra havvind kan ske meget billigere, end vi indtil nu har troet mulig. Det understreger, at vind og sol udgør kernen i alternativet til kul, olie og gas.

- Jeg har hele tiden ment, at havvindmøllerne ved Anholt blev alt for dyre, og at det bl.a. skyldtes, at udbudsprocessen dengang blev grebet forkert an. Heldigvis er vi blevet klogere, og det har medvirket til at sikre en langt billigere løsning denne gang.

- Jeg går ud fra, at al snak om yderligere forsinkelser af Krigers Flak nu hører op, og at vi snart kan komme i gang med at drøfte, hvordan vindmølleeventyret kan fortsætte efter 2020. Det er der også masser af arbejdspladser i. Etableringen af Horns Rev skaber således 7.000 ekstra arbejdspladser.

Torsdag, 26. februar 2015 - 13:51

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]