Gå til hovedindhold

Sabotage af solcelleudbygning den reelle skandale

Det er Folketinget og EU, der saboterer solcelleudbygningen i Danmark.

Bureaukratiske bomme har gjort en solcellebranche i vækst udryddelsestruet til stor skade for både forbrugerne og klimaet.

Klima- og energiordfører Per Clausen siger:

- Den reelle skandale i den såkaldte solcellesag er EUs, den danske regerings og Folketingets sabotage af udbygningen med solceller. Den massive vækst i opsætningen af solceller til gavn for klimaet er erstattet af et reelt stop for opsætning af solceller på grund af etableringen af utallige bureaukratiske forhindringer.

- De nye støtteordninger, der skulle erstatte de gamle, er blevet saboteret af EU, som har trukket godkendelsesprocedurerne ud i det uendelige. Ordninger, som skulle give den almene boligsektor mulighed for at udnytte solceller til at reducere sit forbrug af el, er herudover blevet saboteret af urimelige krav fra energistyrelsen om opdelinger på flere målere, og kommunernes udbygning med solceller er reelt også sat i stå.

- Fra at være en blomstrende branche med tusindvis af arbejdspladser er den danske solcellebranche ved at blive totalt udryddet. Både beskæftigelsen og klimaet lider under den lange række af bureaukratiske forhindringer, der er byget op for opsættelsen af solceller.

- Nu truer nye EU-regler for statsstøtte med at give den danske solcellebranche det sidste dødsstød. På gårsdagens møde med de øvrige partier bag energiaftalen gjorde jeg det helt klart, at vi nu skal have taget skeen i den anden hånd. Enhedslisten kræver nye forbedringer for opsættelsen af solceller, ellers ønsker vi ikke længere at tage et medansvar for udviklingen på dette område.

Onsdag, 17. september 2014 - 10:55

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]