Gå til hovedindhold

Sådan en regering vil vi gerne have!

Enhedslisten er begejstret for udmeldingerne fra Löfven om, at det skal være slut med tyrkertroen på skattelettelser som vejen ud af krisen.

Der skal skabes rigtige job. Profitten skal ud af velfærden. Der skal være minimumskrav til kvaliteten i ældrepleje og andre velfærdsopgaver. Der skal mere tryghed til de arbejdsløse. Der skal gøres op med ”new public management”. Og de offentligt ansatte skal generobre magten over deres eget arbejde, for det gavner kvaliteten.

Sådan lyder budskabet fra den svenske statsminister.

Socialordfører Finn Sørensen siger:

- Det er rart at se, at socialdemokrater kan komme med andre bud på samfundets udvikling end at videreføre de borgerliges økonomiske politik. Her kan de danske socialdemokrater lære noget.

- Vi fik en rimelig finanslovsaftale, der lappede noget på de ulykker, regeringen har lavet sammen med højrefløjen de sidste 2-3 år. Men der skal mere til, for at vinde et valg. Rød bloks vælgere vil have indfriet løfterne om en anden politik – det var de løfter, der flyttede de afgørende stemmer i 2011.

- Det må vække til eftertanke hos de danske socialdemokrater, at deres svenske kolleger rent faktisk vandt valget på et opgør med den liberalistiske politik, som de borgerlige står for. Vi kan kun anbefale Helle Thorning-Schmidt og Bjarne Corydon at tage ved lære af deres svenske kolleger. Det kan nås endnu.

Torsdag, 20. november 2014 - 13:58

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]