Gå til hovedindhold

Søren Pind gentager Birthe Rønns fejl

Søren Pind synes at have samme løse forhold til konventioner som Birthe Rønn-Hornbech, mener integrationsordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Folketinget har i dag vedtaget, at mennesker fra udvalgte lande – fx Japan og USA – skal have lettere adgang til familiesammenføring end andre. I modsætning til borgere fra fx Argentina , skal de ikke bestå indvandringsprøven efter tre måneder i Danmark.

Pind ignorerer kritik
Det sker på trods af advarsler fra Institut for Menneskerettigheder om, at lovforslaget er diskriminerende. Dermed går Søren Pind i sin forgængers uheldige fodspor.

- Ligesom Birthe Rønn ignorerer Pind både advarsler fra Justitsministeriet og fra Institut for Menneskerettigheder om, at forslaget formentlig er i strid med menneskerettighedernes diskriminationsforbud, udtaler Johanne.

Hun er ikke i tvivl om, at forslaget er udtryk for diskrimination.

- Man får simpelthen sværere ved at få lov at leve med den, man elsker, hvis personen kommer fra Brasilien eller et andet land, der ikke er på Søren Pinds hitliste, end hvis man forelsker sig i et menneske fra Japan.

Tvivlsom hollandsk model
Pind har brugt en lignende lovgivning i Hollands som argument for at indføre reglerne i Danmark. Men den hollandske lov har både ført til en sag om diskrimination ved EU-domstolen og er blevet kritiseret af bl.a. FN’s Racediskriminationskomité.

Dette vink med en vognstand burde Pind tage til efterretning, mener Johanne.

- Der findes jo ingen saglige argumenter for, at en argentiner, der er gift med en dansk borger, skal bestå en meget svær danskprøve efter kun tre måneder, mens en japaner ikke skal, udtaler hun.

- Søren Pind kalder sine regler et opgør med ”lighedsmageriet” i udlændingepolitikken. Men reelt er det et opgør med dét, vi andre kalder ”lighed for loven”. Det er en meget farlig udvikling.


Torsdag, 26. maj 2011 - 21:08

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]