Gå til hovedindhold

Ros til regeringen for at fast på renere miljø

Luftforurening skal prioriteres meget højt, for det er et stort problem for folkesundheden.

Derfor er det vigtigt at fastholde reduktion af udledning af ammoniak og styrke indsatsen mod farlige partikler

Miljøordfører Per Clausen siger: 

- Luftforurening er et meget stort problem både for miljøet og for folkesundheden. Derfor ville det have været uforsvarligt, hvis regeringen havde bøjet sig for landbrugets og højrefløjens krav om at lempe kravene til reduktion af landbrugets ammoniakforurening. Det gjorde den heldigvis ikke – og her har den vores fulde støtte.

- Vi er også enige med regeringen i, at det er meget vigtigt at få sat ind over for partikelforurening. Partikler er den mest sundhedsskadelige luftforurening, og her har regeringen svigtet ind til nu. Så vi er meget tilfredse med, at regeringen her afgiver et løfte om, at man vil tage nye initiativer i fremtiden.

- Desværre er det meget uklart, hvor store ambitioner regeringen har på den lange bane. Jeg frygter, at hensynet til kortsigtede erhvervsinteresser kan komme til at blokere for en plan for en effektiv og markant indsats for at reducere luftforureningen frem til 2030.

Torsdag, 26. marts 2015 - 9:23

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]