Gå til hovedindhold

Rokade i Enhedslisten

Ny gruppeformand og næstformænd og rokader på ordførerskaberne. Der er rykket rundt på posterne i Enhedslistens folketingsgruppe.

Enhedslistens folketingsgruppe har på sit gruppemøde onsdag besluttet at gennemføre en række ændringer i ordførerskaberne og i formandskabet i folketingsgruppen. Rokaden har til formål at forberede tiden efter et valg, hvor Per Clausen og Frank Aaen ikke genopstiller.

Blandt de vigtigste kan nævnes:

  • Per Clausen, der stiller op til efterårets kommunalvalg i Aalborg, erstattes af Stine Brix som gruppeformand. Hun bliver fremover sekunderet af Pernille Skipper og Finn Sørensen som gruppenæstformænd. Per Clausen fortsætter som ordfører for blandt andet miljø, fødevarer og energi.
  • På det økonomiske område sker også flere ændringer. Stine Brix træder ind i erhvervsudvalget og overtager erhvervsordførerposten fra Frank Aaen, Finn Sørensen bliver medlem af finansudvalget, Nikolaj Villumsen træder ind i skatteudvalget. 
  • Hele uddannelsesområdet samles fremover hos Rosa Lund, som dermed også bliver ordfører for folkeskole og forskning. Lars Dohn bliver ordfører for udvikling af landdistrikter og indtræder derfor i miljøudvalget og fødevareudvalget.
Torsdag, 12. september 2013 - 8:50

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]