Gå til hovedindhold

Rønn er færdig

Integrationsministeren bør gå af efter at have accepteret ulovligheder og vildledt Folketinget. Kun en uvildig undersøgelse kan afklare, om hun var alene om det.

De seneste oplysninger i sagen om de statsløse unge afliver den sidste snert af tvivl om, hvorvidt Birthe Rønn var vidende om de ulovlige afslag på statsborgerskab.

Overhørte embedsmænds advarsler
Det viser sig, at ikke alene det svenske ministerium, men også Birthe Rønns egne embedsmænd i Integrationsministeriet advarede om lovbruddene.

- Birthe Rønn har igen og igen forklaret ulovlighederne og konventionsbruddene med uvidenhed blandt sine embedsmænd. Den forklaring er nu skudt sønder og sammen. Embedsmændene advarede hende helt tilbage i august 2008, udtaler Johanne Schmidt-Nielsen.

Birthe Rønn valgte at ignorere advarslerne og gav embedsmændene ordrer om, at ulovlighederne skulle fortsætte.

Ubesvarede spørgsmål
Dermed ringer det endegyldigt ud for ministeren, mener Johanne.

- Med de nye oplysninger står det klart, at Folketinget i de seneste uger er blevet misinformeret, når ministeren har sagt, at hun ikke vidste, hvordan fejlen var opstået. Der kan ikke være tvivl om, at Rønn er færdig som minister. Hun er simpelthen dead man walking.

Men sagen stopper ikke med Rønns afgang. Der er brug for en undersøgelse af regeringstoppens involvering i sagen.

- Var Rønn virkelig alene om ulovlighederne, eller konsulterede hun medlemmer af regeringens ledelse? Det er bare et af de mange spørgsmål, som skal afklares i en uvildig undersøgelse.

Se Johanne Schmidt-Nielsen udtale sig om sagen i DR Update.

Tirsdag, 1. marts 2011 - 9:53

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]