Gå til hovedindhold

Regningen sendes til de unge og klimaet.

Finansordfører for Enhedslisten, Frank Aaen udtaler om dagens finanslovsudspil:
- Staten har masser og penge og giver store skattelettelser, men mener alligevel, der skal spares. Regningen sendes til uddannelserne og forskningen, i alt mere end ½ miliard kr. skal der spares her. På miljøet spares direkte 120 millioner kr. Desuden skal DSB og Banedanmark af med 700 millioner kr - også til skade for miljøet.

- Det er således de unge og klimaet, der kommer til at betale den største del af prisen for regeringens økonomiske politik. Dertil kommer en regning til de arbejdsløse, 700 millioner kr. ved at skære i retten til supplerende dagpenge.


- Dermed er det klart for alle, at regeringen i valgkampen førte befolkningen bag lyset når den påstod, der var råd til det hele og den påstod, at den ville mere uddannelse, forskning og miljø. Og regeringen er tilbage på det gamle spor, hvor miljøet og uddannelserne gennem årene har båret store besparelser.
Tirsdag, 5. februar 2008 - 16:10

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]