Gå til hovedindhold

Regeringens miljøplaner holder ikke vand

Regeringens vandmiljøplaner når end ikke VK's mål for kvælstofreduktion.

Regeringens udspil til en vandmiljøplan lever end ikke op til den forrige VK-regerings mål for kvælstofreduktion. Mål, som Venstre har opgivet i mellemtiden.

Miljøordfører Per Clausen siger:
 
- Det er en helt utrolig diskussion, som udfolder sig mellem miljøministeren og Venstres Henrik Høgh om regeringens nye vandmiljøplaner. Sandheden er, at regeringens udspil ikke engang leverer den kvælstofreduktion, som VK-regeringen havde lagt op til. Alligevel fremturer Venstre med påstande om, at planerne vil blive alt for dyre. Det er grotesk og understreger, at Venstre har opgivet ethvert hensyn til natur og miljø.

- Det ville være langt mere rimeligt at kritisere regeringen for at svigte naturen og miljøet. Før valget var VK's målsætning om reduktion af kvælstofudledningen helt utilstrækkeligt. Nu leverer man ikke engang det, som VK-regeringen sagde, de ville nå. Det er ærgerligt og skuffende.

- Regeringens undskyldning for ikke at levere den nødvendige kvælstofreduktion er, at det klares af en ny regulering, hvor man tager mere hensyn til lokale forhold. Vi ved imidlertid stadig ikke noget om, hvordan regeringen konkret vil sikre den nødvendige reduktion i kvælstofudledningen – og om man er villig til at gennemføre de nødvendige indgreb over for landbrugsproduktionen.

Tirsdag, 16. december 2014 - 15:57

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]