Gå til hovedindhold

Regeringen svigter natur og økologi i nyt landdistriktsprogram

Sådan lyder Enhedslistens konklusion på det netop fremlagte landdistriktsprogram.

I stedet for at satse på økologi, skal de fleste penge skydes i den svineproduktion, der allerede har kostet både naturen og folkesundheden dyrt.

Fødevareordfører Per Clausen siger:

- Regeringen lægger op til at give 382 millioner kroner i støtte til investeringer i svine- og kvægstalde, mens hele økologiområdet kun får 240 millioner kroner i landdistriktsprogrammet for 2016. Regeringen vælger hermed helt bevist at kaste penge i at holde liv en svineproduktion, der hverken i forhold til miljø, dyrevelfærd eller økonomi er bæredygtig. Det forslag afviser Enhedslisten.

- Ved at flytte bare en lille del af den direkte landbrugsstøtte over til målrettede økologiske tiltag kunne regeringen yde et vigtigt bidrag til at styrke økologien og naturindsatsen. Desværre vælger man i stedet at prioritere støtte til nye staldbygninger til den konventionelle fødevareproduktion. Det er skuffende og ærgerligt.

- Med dette udspil til et nyt landdistriktsprogram bliver det mere og mere usandsynligt, at regeringen når sine egne målsætninger på økologiområdet. Enhedslisten vil fremlægge et alternativt forslag, hvor der afsættes 200 millioner mere til økologi i 2016. Det ville for alvor kunne få gang i den økologiske omstilling og være med til at sikre en dansk fødevareproduktion, som er både miljømæssigt, dyrevelfærdsmæssigt og økonomisk bæredygtig.

Torsdag, 9. april 2015 - 9:51

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]hedslisten.dk

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]