Gå til hovedindhold

Regeringen skjuler arbejdsløsheden

Regeringens økonomiske redegørelse er et skønmaleri af ledighedsproblemet i Danmark.

Så kontant er udmeldingen fra finansordfører Frank Aaen om regeringens økonomiske redegørelse, som økonomiministeren præsenterede i dag.

Misvisende tal skjuler problemerne

Regeringen bruger tal, som får arbejdsløsheden til at synes mindre.

- Langtidsledigheden er faldet en anelse, når man ser på regeringens tal. Men de skjuler, at langtidsledigheden faktisk er den højeste siden midten af 1990erne, da regeringens tal fx ikke fanger de arbejdsløse uden ret til dagpenge eller kontanthjælp, siger Frank Aaen

Han henviser til at de andre europæiske lande benytter sig af den internationalt standardiserede AKU-statistik, som anvendes af EU's statistikkontor EUROSTAT. Hvis man benytter EUROSTATs ledighedstal er ledighedstallene nemlig langt højere end regeringens tal.

Der er brug for en ny politik

Når regeringen fremhæver, at den private beskæftigelse er som i årene før krisen, så forsømmer de arbejdsløshedsproblemet, mener Frank Aaen.

- Det er jo intet værd for dem, der hver eneste dag mister retten til dagpenge, og fortæller jo intet om mere end 30.000 stillinger, som er nedlagt i det offentlige de sidste par år, siger han.

- I stedet burde regeringenindse, at der er brug for en helt anden politik til målrettet at sikre beskæftigelse og bremse fyringerne i kommunerne. Et godt sted at starte er at ophæve kommunernes anlægsloft, så kommunerne kan komme i gang med at renovere skoler og plejehjem.

Mandag, 27. maj 2013 - 12:59

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]