Gå til hovedindhold

Regeringen skal tage skarpt afstand fra DA-udspil


Dansk Arbejdsgiverforening foreslår skære brutalt i kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension. Enhedslisten afviser blankt udspillet og kræver, at en samlet regering gør det samme.

Socialordfører Finn Sørensen kalder forslaget for et "afsindigt" og "groft angreb" på arbejdsløse, kronisk syge og mennesker med handicap:

- Arbejdsgiverforeningen vil jo tage penge fra mennesker, som overhovedet ingen chance har for at komme i arbejde. Mennesker med svære hjerneskader eller handicap, der gør dem helt ude af stand til at arbejde. 

De Radikale må også på banen

Indtil videre har Socialdemokraterne afvist DA's udspil, men det er ikke godt nok. En samlet regering skal tage afstand til forslaget, der ellers vil skabe stor utryghed blandt både lønmodtagere og mennesker uden for arbejdsmarkedet. 

- Det er ikke nok, at Socialdemokraterne lægger luft til DA's udspil, mens De Radikale går i flyverskjul. Økonomisk tryghed for alle er et centralt spørgsmål i valgkampen, og derfor må en samlet regering tage skarpt afstand fra udspillet, siger Finn Sørensen.

- Samtidig må vi kræve klar besked fra Venstre om, hvorvidt de støtter arbejdsgivernes forslag.

DA vil ikke skabe job, men presse lønnen

DA hævder, at deres nye udspil vil få flere i arbejde, men dét argument køber Finn Sørensen ikke. At gøre arbejdsløse og pensionister fattigere skaber selvsagt ikke nye job. Men det presser lønmodtagerne til at acceptere elendige løn og arbejdsvilkår til glæde for arbejdsgiverne. 

- Der findes ingen dokumentation overhovedet for, at det bringer flere i arbejde at tage penge fra arbejdsløse og syge, påpeger Finn Sørensen.

- DA's egentlige formål er reelt at presse lønningerne nedad. Det har man indset i Sverige, hvor den nye regering er gået i gang med at rydde op efter de katastrofale reformer, som har medført en social katastrofe for mange mennesker. Samme erkendelse må meget gerne nå Danmark snarest.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]