Gå til hovedindhold

Regeringen skal redegøre for CIA-skandale

Frank Aaen indkalder til hasteforespørgsel i Folketinget om regeringens dobbeltspil i sagen om de ulovlige CIA-flyvninger.
Det sker i kølvandet på Politikens afsløringer, der især stiller Per Stig Møllers rolle som tidligere udenrigsminister i et problematisk lys.

USA undersøgte sig selv
Enhedslisten afslørede i 2005, at CIA brugte dansk luftrum til ulovlige fangetransporter. Udenrigsordfører Frank Aaen stillede flere hundrede spørgsmål, før regeringen indvilgede i at undersøge sagen grundigt.

Nu viser det sig, at Per Stig Møller lod USA udstikke rammerne for undersøgelsen.

 - Man har ladet den anklagede formulere alle spørgsmål i sagen. Det svarer jo til, at politiets anklager på forhånd spørger den tiltalte om, hvad han må spørge om på selve retsmødet. Det er så langt ude, at jeg ikke har ord for det, udtaler Frank Aaen.

Per Stig er belastet  
Sagen er særligt alvorlig for Per Stig Møller, der siden har overtaget posten som kulturminister.

- Han har sagt én ting til Folketinget og én anden til amerikanerne og dermed holdt både Folketinget og befolkningen for nar, udtaler Frank Aaen.

- Og det i en sag om, at uskyldige mennesker er blevet kidnappet af CIA og fløjet til hemmelige fængsler, hvor de er blevet udsat for tortur – via dansk luftrum.

Frank Aaen har her og nu indkaldt til hasteforespørgsel om de nyeste oplysninger, men ønsker på sigt en uvildig undersøgelse af flyvningerne.

Læs mere om Enhedslistens arbejde med CIA-flyvningerne.
Læs Enhedslistens brev til daværende udenrigsminister til Per Stig Møller (dateret 2008).
Læs om Politikens nye afsløringer.

Søndag, 9. januar 2011 - 12:14

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]