Gå til hovedindhold

Regeringen må støtte op om europæisk gældskonference

Pernille Skipper, der netop er vendt hjem fra Grækenland, opfordrer den danske regering til at støtte ønsket om en europæisk gældskonference. 

Ønsker kommer fra det venstreorienterede parti Syriza, der står klar til at danne regering i Grækenland. Konferencen skal lette presset på de mest gældsplagede lande.

Pernille Skipper siger:

- Valgresultatet var meget klart: Grækerne afviste den nedskæringspolitik, som har lagt økonomien i ruiner. Socialdemokraterne og de konservative har i årevis påstået, at økonomien ville forbedre sig med hjælpepakker til bankerne og nedskæringer for den jævne græker, men den økonomiske situation er kun blevet forværret.

- Nedskæringer og fyringer i den offentlige sektor har ikke bare haft katastrofale menneskelige og sociale konsekvenser i Grækenland. Det har også vist sig hamrende ineffektiv. I stedet ønsker Syriza at bekæmpe korruptionen, at sikre et forenklet skattesystem, så også de rigeste kommer til at spytte i statskassen, og at investere sig ud af Grækenlands krise. Der er tale om basale socialdemokratiske værktøjer, som burde vinde genklang i Danmark. Men skal det lykkes, så skal noget af gælden eftergives.

- Syriza ønsker at indkalde til en europæisk gældskonference, som kan lette trykket på de europæiske lande, der er blevet hårdest ramt af finanskrisen. Kan noget af gælden lettes, og betalingskravene slækkes, så har Grækenland faktisk penge til de nødvendige investeringer, der kan sætte gang i hjulene. Som Syriza siger det, så har de behov for den hjælp, som Tyskland fik med gældssaneringen efter anden verdenskrig. Dengang kom pengene fra bl.a. Grækenland.

- Jeg vil på det kraftigste opfordre den danske regering til at støtte op om Syrizas forslag om en europæisk gældskonference. EU og kansler Merkel må respektere, at den græske befolkning har sagt nej til mere af den samme giftige medicin, og Danmark kan hjælpe med at presse på.

Mandag, 26. januar 2015 - 13:29

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]