Gå til hovedindhold

Regeringen må lægge pres på Qatar

Enhedslisten har fået udenrigs- og kulturministeren til at love at lægge pres på Qatar, der overtræder menneskerettigheder og internationale arbejdstagerrettigheder i forbindelse med forberedelsen af fodbold VM i 2022.

Det skete på et samråd i dag, hvor begge ministre medgav, at det er ekstremt, når Qatar behandler migrantarbejderne som slaver, og at Danmark derfor skal være med til at presse Qatar til at forbedre forholdene.

Idrætsordfører Jørgen Arbo-Bæhr siger:

- Det er godt, at ministrene vil være med på at presse Qatar. Problemet er, at presset indtil videre ikke har noget effekt for arbejderne, og kulturministeren efterlyser ideer for at styrke presset.

- Jeg har derfor skrevet et brev til begge ministre om, at de bør tage det op i de internationale organisationer med henblik på at sammensætte en delegation, som kan sendes til Qatar. En sådan delegation skal holde et møde med emiren og besøge migrantarbejdernes arbejdspladser for at kunne dokumentere de ekstremt dårlige arbejdsforhold.

- Samtidigt skal delegationen lægge pres på Qatar. Vi skal internationalt sige det klart: Qatar skal overholde menneskerettighederne og de internationale arbejdstagerrettigheder. Hvis de ikke gør det, så skal vi opfordre FIFA til at flytte VM i fodbold til et andet land.

Onsdag, 15. april 2015 - 13:48

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Nyt fra afdelingen
13. aug – Frederikshavn
Ansvaret for dagpengenes fald
10. aug – Frederikshavn
68 er mere end nok
9. jul – Fagligt Landsudvalg
På vej mod en ny socialreform?
7. jul – Frederikshavn

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]