Gå til hovedindhold

Regeringen må forhandle direkte med fagbevægelsen

Dansk Industri meldte onsdag ud, at arbejdsgiverne ikke vil indgå i trepartsforhandlinger, før overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked er afsluttet i foråret 2012. 

Hermed forsøger DI at udskyde drøftelserne om dagpengereformen, hvilket kommer til at gå ud over tusindvis af arbejdsløse, som står til at ryge på kontanthjælp næste sommer. Forhandlingerne kan derfor ikke vente, påpeger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl.

- Så må regeringen diskutere med fagbevægelsen alene. Arbejdet med en dagpengereform kan ikke vente til foråret. Det skal i gang nu.

Brug for dagpengeforbedringer

Mens de borgerlige partier i foråret blev enige om at halvere dagpengeperioden, mener Christian Juhl og Enhedslisten, at dagpengereglerne bør forbedres på en række områder.

- Der er brug for en gennemarbejdet reform, der forkorter optjeningsperioden for dagpengeret, forlænger dagpengeperioden, regulerer dagpengesatsen samt forbedrer reglerne for supplerende dagpenge. Det arbejde skal DI ikke have lov til at sabotere, slutter Christian Juhl. 

Onsdag, 28. september 2011 - 11:24

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]