Gå til hovedindhold

Regeringen forsømmer mulighed for økologisk omstilling

Flere investeringer i industrilandbrug er perspektivløst.

Ikke desto mindre er det, hvad regeringen lægger op til.

Fødevareordfører Per Clausen siger:
 
- Det er ærgerligt, at regeringen tilsyneladende vil forsømme en oplagt mulighed for at gennemføre en massiv investering i reel udvikling i landdistrikterne samt i økologisk omstilling og lokal fødevareproduktion ved de kommende forhandlinger om anvendelsen af landdistriktsmidlerne. I stedet kastes der store penge ind i det konventionelle industrilandbrug, som reelt har spillet fallit.

- Påstandene om, at en offentlig støtte på 850 millioner kroner i moderne staldanlæg skulle øge beskæftigelsen i det primære landbrug med 1600 personer, virker helt utroværdig, når vi ser på udviklingen i det industrielle konventionelle landbrug i de seneste år. Jeg har derfor bedt fødevareministeren fremlægge de beregninger, der ligger bag denne fantasifulde påstand.

- Enhedslisten vil i sit eget udspil til anvendelsen af landdistriktsmidlerne fokusere på at skabe bedre muligheder for at etablere lokal produktion i disse dele af Danmark – særligt inden for fødevaresektoren, økologisk omstilling og andre tiltag, som reelt kan skabe udvikling i landdistriktsmidlerne.

- Jeg begriber ikke, at regeringen fokuserer så ensidigt på et erhverv, som i de senere år systematisk har nedlagt danske arbejdspladser, når intet tyder på, at fortsatte investeringer i industrilandbrug kan vende denne udvikling.

Onsdag, 25. marts 2015 - 10:29

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]