Gå til hovedindhold

Regeringen forsømmer enestående mulighed for at skabe omstilling i landbruget

Regeringen sender flere penge efter et uholdbart landbrug.

Det havde været langt mere fremsynet at satse på omstilling.

Fødevareordfører Per Clausen siger:

- Industrilandbruget i Danmark er i krise. Det bliver sværere og sværere at tjene penge på dette. Det ødelægger natur og miljø og giver dårlig dyrevelfærd. I den situation ville det være helt oplagt at gå ind med en investeringspakke, der kunne understøtte omlægningen af dansk landbrug. Desværre vælger regeringen i stedet at sende endnu flere penge efter et landbrug, som på ingen måder er bæredygtigt.

- Selvom det er lykkedes Enhedslisten at presse regeringen til også at prioritere økologi, f.eks. i fordelingen af landdistriktsmidlerne, står vi alligevel tilbage med en regering, som desperat forsøger at fastholde en fødevareproduktion, der slet ikke indeholder svaret på fremtidens udfordringer.

- Enhedslisten har flere gange foreslået regeringen at etablere en jordbrugsfond, der kunne give unge landmænd mulighed for at etablere sig med en produktionsform, som tager hensyn til natur og miljø – og sikrer dyrevelfærden. Det har regeringen afvist. I stedet fortsætter man ud ad de fladtrådte stier til skade for beskæftigelse, miljø, natur og dyrevelfærd.

Mandag, 4. maj 2015 - 9:07

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]