Gå til hovedindhold

Reformér kontanthjælpen

Der er brug for en reform af kontanthjælpen. Arbejdsmarkedsordfører Christian Juhl har ti forslag, der kan fremme forhandlingerne.

- Vi har i et halvt år forgæves opfordret regeringen til at åbne forhandlingerne, fortæller Christian Juhl, der nu har sendt Enhedslistens ti forslag til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Slut med meningsløs aktivering

Enhedslistens forslag tæller flere ideer til, hvordan staten kan spare penge.

- Vi vil først og fremmest have udskiftet den dyre og meningsløse aktivering med en ret til uddannelse eller arbejde, siger Christian Juhl.

- Derudover er der en hel del penge at spare på de private aktører, der bliver godt betalt for at tilrettelægge aktiveringsforløb af meget svingende kvalitet.

I arbejde eller uddannelse

- Problemet er ikke at mennesker på kontanthjælp er dovne. Problemet er, at de ikke har fået mulighed for at finde arbejde eller plads på en uddannelse. Det skal vi hjælpe dem til, siger Christian Juhl.

Han påpeger desuden, at hvis kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet, så skal der ses grundigt på nogle af de eksisterende regler, der gør livet surt for kontanthjælpsmodtagere. 

- Konkret foreslår vi, at mennesker på kontanthjælp kan tjene op til 2000 kr. uden at blive modregnet i kontanthjælpen. Desuden vil have fjernet forpligtelsen til ægtefælleforsørgelse. Det vil for mange familier fjerne tvivlen om, hvorvidt det kan betale sig at tage et arbejde.

Læs Enhedslistens ti forslag til en kontanthjælpsreform. 

Lørdag, 2. februar 2013 - 18:01

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]