Gå til hovedindhold

Psykisk syge skal ikke være politiopgave


Bevillingerne til psykiatrien halter bagud i forhold til resten af sundhedsområdet med 700 mio. Enhedslisten vil sikre tidlig og ordentlig behandling, så psykisk syge ikke ender som en politiopgave. Enhedslisten har derfor forespørgselsdebat i Folketinget tirsdag den 17. marts.

En psykisk syg soldat angreb to betjente med en sabel og blev dræbt af skud. Sagen er en sørgelig påmindelse om, at psykiatrisk behandling er underprioriteret, og at konsekvenserne kan være voldsomme.

Enhedslisten har rejst en forespørgselsdebat på tirsdag den 17. marts i Folketinget. Her vil psykiatriordfører for Enhedslisten Per Clausen forsøge at samle et flertal for at tilføre 700 mio. kr. til området. Fordelingen af beløbet mellem stat, regioner og kommuner skal aftales nærmere. Per Clausen siger:
- Behandlingen af psykisk syge sakker bagud i forhold til de fysiske sygdomme. Bevillingerne til psykiatrien halter bagefter med 700 mio. kr. siden 2002. Efterslæbet i psykiatrien skal indhentes. Vi skal sørge for, at der er tidlig hjælp og behandling til både dem, der lider i stilhed og til dem, der reagerer voldeligt.

De manglende tilbud til psykisk syge rammer ikke kun den syge. Per Clausen understreger, at det langtfra er alle psykisk syge, der reagerer voldeligt eller truende, og at der er brug for hjælp til alle psykisk syge. 

- Vi kan ikke overlade de hårdt ramte psykisk syge til deres familie, naboer eller til politiet. Det er en umenneskeligt og urimelig situation.
- Vi skal sørge for at sikre de nødvendige ressourcer, så alle med en psykisk lidelse får adgang til kvalificeret, hurtig og gratis behandling og hjælp. Derfor vil Enhedslisten forsøge at samle et flertal for at opprioritere psykiatrien.

Mandag, 16. marts 2009 - 15:39

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]