Gå til hovedindhold

Profit vigtigere end kvalitet i kræftbehandlingen

Det bliver mennesker med livstruende lidelser, som kommer til at betale prisen for regeringens ønske om at forgylde de private hospitaler, hvis en lang række private sygehuse, nu får mulighed for at gennemføre komplicerede kræftoperationer, mener Per Clausen, sundhedsordfører for Enhedslisten.

- Netop i forhold til disse operationer har der været enighed om, at de skulle koncentreres på få sygehuse for at sikre maksimal kvalitet. Adskillige undersøgelser har vist, at den nuværende spredning har kostet kvinder unødvendigt fjernede bryster og i andre tilfælde har kostet patienterne livet. Derfor er det grotesk, at sundhedsministeren nu vil sikre, at en række mindre private sygehuse fremover får mulighed for at gennemføre disse operationer, udtaler Per Clausen.

- Desværre må vi konstatere, at regeringen sætter hensynet til privathospitalernes profit højere end hensynet til menneskers liv og helbred. Her overgår regeringen alligevel mine værste forventninger, slutter Per Clausen.

Fredag, 26. februar 2010 - 9:39

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]