Gå til hovedindhold

Privatisering med patienters liv som indsats

Det vil gå ud over behandlingens kvalitet, hvis privatsygehuse får lov til at udføre komplicerede kræftoperationer, mener sundhedsordfører Per Clausen.

Regeringen ønsker nu at give en række private sygehuse mulighed for at udføre komplicerede kræftoperationer. Dermed foretager regeringen en 180 graders vending inden for kræftbehandling, og det kan koste menneskeliv.

Ekspertise bør samles
Hidtil har der ellers hersket konsensus om, at særligt komplicerede operationer inden for kræftområdet skulle foretages på få centrale afdelinger. For hvis en afdeling skal bevare den ekspertise, der er afgørende for patientens overlevelse, er de nødt til at udføre et vist antal af den enkelte type operation om året.

Hvis operationerne fordeles på mange hospitaler, går altså det ud over kvaliteten. 

 - Adskillige undersøgelser har vist, at den nuværende spredning har kostet kvinder unødvendigt fjernede bryster og i andre tilfælde har kostet patienterne livet, understreger Per Clausen. 

 - Derfor er det grotesk, at sundhedsministeren nu vil sikre, at en række mindre private sygehuse fremover får mulighed for at gennemføre disse operationer, fortsætter Per Clausen.

Patienter betaler for privatisering
Når regeringen ikke desto mindre ønsker at udlodde specialeområderne til en række private sygehuse, er det en åbenlys del af deres generelle privatiseringskorstog inden for den danske sundhedssektor.

Denne gang sker det ikke blot på bekostning af patienter uden privat sundhedsforsikring, men på bekostning af alle patienter, fordi beslutningen vil sænke det generelle kvalitetsniveau for kræftbehandling i Danmark.

 - Det bliver mennesker med livstruende lidelser, som kommer til at betale prisen for regeringens ønske om at forgylde de private hospitaler, fastslår Per. 

 - Desværre må vi konstatere, at regeringen sætter hensynet til privathospitalernes profit højere end hensynet til menneskers liv og helbred. Her overgår regeringen alligevel mine værste forventninger.

Fredag, 26. februar 2010 - 10:28

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]