Gå til hovedindhold

Privathospitaler skal ikke drive almen praksis

Regeringens indgreb i lægekonflikten åbner op for, at privathospitaler kan drive praksis. Det er problematisk, mener sundhedsordfører Stine Brix.

Regeringens lovforslag, der er en reaktion på konflikten mellem regionerne og de praktiserende læger, bliver fremlagt i dag.

Positivt at overenskomsten forlænges

Lovforslaget forlænger lægernes overenskomst i et år og regulerer desuden, hvor nye læger kan slå sig ned. Den del af indgrebet er Stine Brix tilfreds med.

- Det er positivt, at Astrid Krag forlænger overenskomsten, så læger og regioner får mulighed for at forhandle videre og forhåbentlig komme frem til gode løsninger i fællesskab, siger hun.

- Samtidigt er det helt nødvendigt, at regionerne får bedre mulighed for at planlægge, hvor nye læger kan etablere sig, så alle i Danmark kan få adgang til en praktiserende læge.

Luk åbningen for de private

Sundhedsordføreren er dog kritisk over for, at lovforslaget samtidigt åbner op for, at regionerne kan få private hospitaler til at drive klinikker. Det vil Enhedslisten arbejde på at få ud af lovforslaget.

- I de egne af landet, hvor der ikke er en almen praktiserende læge, skal regionerne selv kunne drive en lægeklinik. Det kan sagtens løse problemet med lægemanglen, uden at vi giver privathospitalerne en ny bane at boltre sig på.

Enhedslisten vil gennemgå lovforslaget i detaljer og tage input med fra høringsfasen, før partiet tager endelig stilling.

Fredag, 3. maj 2013 - 15:43

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]