Gå til hovedindhold

Patent-problemer forties

Regeringen lukker øjnene for patentdomstolens problemer, som kulegraves i Dagbladet Information i dag.

Dagbladet Information bringer i dagens avis en dybdeborende artikel om patentdomstolens konstruktion. Heri kritiserer flere jurister domstolen for at være ”noget af et forsøg” på grund af den enerådige magt, som den vil få.

Regeringen må forholde sig til kritikken

Den kritik skal erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen forholde sig til, mener EU-ordfører Nikolaj Villumsen.

- Ministerens manglende svar i artiklen er endnu et eksempel på, at man helt lukker øjnene over for al kritik af Patentdomstolen, siger han.

- I Folketinget har han direkte hævdet, at ”der kun er fordele ved patentreformen”. Det er en ekstremt polemisk og unuanceret udlægning af den betydning, som patentdomstolen og hele patentreformen vil få for vores samfund.

Patenter uden samfundshensyn er en farlig idé

At patentdomstolens er konstrueret som specialistdomstol vil betyde, at den ikke kan agere vagthund over for særligt problematiske patenter. Det er særligt bekymrende, mener EU-ordføreren.

- Det Europæiske Patentkontor er de seneste år begyndt at tillade meget problematiske patenter på eksempelvis gen-sekvenser. Sådanne patenter gælder ikke i Danmark i dag, men det vil de straks komme til, hvis vi stemmer ’ja’ til patentdomstolen, siger han.

Det er givetvis fordelagtigt for de virksomheder, der er interesseret i at rykke grænsen for, hvad der må patenteres. Men for alle os andre kan det få store konsekvenser, hvis Danmark mister muligheden for at tage samfundshensyn, når der udstedes patenter. 

Lørdag, 3. maj 2014 - 11:10

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]