Gå til hovedindhold

Panik-Pia trækker udlændingekortet

Johanne Schmidt-Nielsen raser over Dansk Folkepartis forslag om at sende asylansøgere ud af Danmark, mens deres asylsag behandles.

Integrationsordføreren kalder forslaget om at holde asylansøgerne i deres eget nærområde "helt ude i skoven".

Afledningsmanøvre
- Forslaget er forvrøvlet, for Danmark og Europa er jo faktisk nærområde for flygtninge fra f.eks. Nordafrika. Så jeg ved ikke, hvor Peter Skaarup vil sende de flygtninge hen, udtaler Johanne Schmidt-Nielsen.

- Men det, vi ser, er jo nok bare panik-Pia i aktion. Hun tror åbenbart, at danskerne glemmer efterløns- og dagpengeforringelserne, hvis hun igen trækker udlændingekortet, men der tror jeg, at hun tager fejl.

Danmark skal løfte sin del
- Det er i forvejen nærområderne, der tager langt størstedelen af flygtningene. Derfor er det helt urimeligt at ville læsse flere byrder over på dem, påpeger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Danmark skal også være med til at tage ansvar for mennesker der flygter fra krig og undertrykkelse, fastslår hun.

Enhedslisten har flere gange peget på det urimelige i, at lande som Grækenland må løfte en meget stor del af asylopgaverne, alene fordi asylansøgere fra fx Afrika ankommer dertil først. Opgaverne bør i stedet fordeles på baggrund af de europæiske landes størrelse og kapacitet. 

Mandag, 29. august 2011 - 13:33

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]