Gå til hovedindhold

På besøg i virkeligheden

Christian Juhl har sammen med beskæftigelsesudvalget besøgt kommuner, jobcentre, institutioner og arbejdspladser på Djursland og i Århus.

Det førte både til møder med de mennesker, der skal administrere lovgivningen i praksis – men også med nogle af dem, der rammes af manglende lovgivning.

Langtidssyge i klemme i systemet

Uden for Norddjurslands kommunes rådhus demonstrerede syge, der ikke har fået afklaret deres sag i måneder. De føler sig alvorlig svigtet af det sociale system og med god grund, mener Christian Juhl.

Det var klar besked fra de langtidssyge i Norddjursland om, at afklaringen ikke i alle kommuner sker effektivt nok, siger han.

- Det er ikke acceptabelt, at mennesker kommer til at gå i måneder på kontanthjælp eller ingen forsørgelse, fordi de ikke kommer tidsnok i afklaringsforløb.

Mulig start på vigtig debat om huller i loven

På den store byggeplads i Skejby, hvor det nye store universitetshospital er ved at blive bygget, havde hundredevis af arbejdere nedlagt arbejdet i protest mod de udenlandske firmaers løndumpning på byggepladsen.

- Det er godt, at de tager kampen for ordnede forhold. De strejkendes krav om ordnede forhold peger på huller i lovgivningen, som vi politikere bør sørge for at få lukket, siger Christian Juhl.

- Jeg er overbevist om, at de lokale besøg og ikke mindst de aktive mennesker skabte en meget vedkommende debat blandt beskæftigelsesudvalgets medlemmer om både sagsbehandlingen for langtidssyge og social dumpning.  

 

Torsdag, 11. september 2014 - 8:36

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]