Gå til hovedindhold

Nyt fra HB - OK 2011

HB vedtog i weekenden, at Enhedslisten vil arbejde for en solidarisk overenskomst for offentligt ansatte i 2011.

Det kommende års overenskomstforhandlinger var et hovedemne på weekendens HB-møde, og det mundede ud i udtalelsen OK 2011: For en solidarisk overenskomst.

Svære forhandlinger forude
Resignation hersker blandt de offentlige ansatte og deres fagforeninger - derfor er der hårdt brug for Enhedslistens opbakning, fastslår HB i sin udtalelse.

De offentligt ansattes overenskomst skal genforhandles i foråret, og det bliver vanskelligt, blandt andet på grund regeringens krav om nulvækst.

Samtidig lægger genopretningsplanen såvel som S-SF's plan op til, at arbejdstidsbestemmelserne skal opblødes, og at der skal indføres resultatløn. Begge dele vil gå ud over arbejdsmiljøet og medføre flere fyringer.

Læs HB-udtalelsen i sin fulde længde

Torsdag, 9. december 2010 - 15:11

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]