Gå til hovedindhold

Nye sygehusfyringer skal forhindres

Offentlige sygehuse, der har opfyldt regeringens ønsker om effektivisering, belønnes med massefyringer. Udviklingen skal bremses nu, mener sundhedsordfører Per Clausen.

Omtrent 2.000 sygehusstillinger skal nedlægges for at råde bod på det milliardunderskud, som regnskabsåret 2009 påførte det offentlige sundhedsvæsen.

Regeringen bør tage ansvaret for udviklingen, der får åbenlyst alvorlige konsekvenser for patienter og resterende personale, mener Per Clausen.

Sygehusene straffes for effektivisering
Den økonomiske katastrofe i sundhedssektoren skyldes nemlig regeringens politik og rammer primært de sygehuse, der mest eksemplarisk har efterkommet den.

Ikke mindst behandlingsgarantien har betydet, at en række sygehuse har effektiviseret og formået at nedbringe ventelisterne ved at udføre langt flere operationer end vanligt. Men pengene til de ekstra operationer ikke er fulgt med. 

 - Det er helt urimeligt, at personalet nu trues af en fyringsrunde som belønning for deres indsats, udtaler Per.

Derfor har han stillet en række spørgsmål til sundhedsminister Bertel Haarder, der forhåbentlig vil anspore ministeren til at finde en løsning sammen med regionerne, så fyringerne undgås.

Sundhedssektoren behøver førstehjælp
Der er brug for akut førstehjælp til sygehusene, men også en mere fremadrettet indsats.

 - Mest rimeligt ville det være, at give sygehusene fuld betaling for den ekstra indsats, de har ydet. Regeringen har taget æren for reducerede ventelister, nu må de også tage ansvaret for de medfølgende, mener Per.

 - Men på sigt skal der gøres helt op med skævvridning, der er sket i sygehussektoren som følge af behandlingsgaranti, frit sygehusvalg og overbetalingen af de private sygehuse. Og det skal sikres, at de mest syge kommer til først.

Mandag, 22. marts 2010 - 12:59

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]