Gå til hovedindhold

Nycirkus-uddannelse på AFUK

En af aftalerne mellem Enhedslisten og regeringen i forbindelse med finanslov 2013 munder nu ud i den nye "Ny Cirkus uddannelse".

Endeligt har kulturministeriet fået undersøgt, hvor den nye cirkus uddannelse skal finde sted, og den vil blive placeret på AFUK (Akademiet For Uhæmmet Kreativitet).

Jørgen Arbo-Bæhr, kulturordfører, siger:

- Jeg synes, det er på tide, når ministeren nu er klar til at starte den nye ”Ny Cirkus uddannelse”. Jeg tror, det vil vise sig, at den nye uddannelse vil udvikle den nye kunstform, så mange mennesker både kan nyde den og deltage i den.

- Jeg er fuldstændig enig med ministeriet om, at uddannelsen skal starte på AFUK, hvor de har udviklet nycirkus på et ret højt plan. Det betyder, at de 6 mio. kr., som vi har bevilget til uddannelsen, får ben og gå på og kan medvirke til at putte den nye kunstform på verdenskortet.

- Jeg vil holde ministeren fast på, at vi sammen skal følge med i, hvordan uddannelsen udvikler sig. Jeg håber på, at vi sammen kan være med til at udvikle den nye kunstform.

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]