Gå til hovedindhold

Ny temaside om efterlønnen

Enhedslisten har oprettet en ny side om efterlønnen. Vi afliver myter, leverer fakta og gode argumenter for at bevare ordningen.

Den nye side giver dig et hurtigt overblik og linker til uddybende baggrundsstof, så du får skyts til både læserbreve og debatten på din arbejdsplads.

Bevar efterlønnen
Efterlønnen er vigtig for danskere, der er nedslidte efter mange år på arbejdsmarkedet. Hvis regeringen får sin vilje, vil børn født i dag skulle arbejde, til de er 73 år. Det er absurd.

Hvis efterlønnen afskaffes, vil det især gå ud over kortuddannede og lavtlønnede. De rigeste danskere har private pensionsopsparinger og kan derfor selv bestemme, hvornår de vil trække sig tilbage. Det er ikke fair.

Tag pengene, hvor de er
VKO’s har delt skattelettelser ud til de rigeste uden at have penge til det. Det har skabt et hul i statskassen, som skal lukkes. Men det skal ske ved at rulle skattelettelserne tilbage – ikke ved at ofre efterlønnen.

VKO gemmer sig bag argumenter om, at der vil mangle hænder, og vi kun har råd til varig velfærd, hvis efterlønnen afskaffes. Begge dele er forkerte.

Enhedslistens side om efterlønnen kan du læse mange alternative forslag til finansiering og bud på, hvordan fremtidens arbejdskraft sikres.

Torsdag, 6. januar 2011 - 17:23

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]