Gå til hovedindhold

Ny boligaftale vil koste utallige job

At halvere renoveringspuljen vil gå ud over de almene boliger og koste tusindvis af håndværkerjob, advarer Enhedslisten.

Boligminister Carsten Hansen har med sit udspil til en ny boligaftale lagt sig ud med både boligbevægelsen, byggefagene og sine egne socialdemokratiske borgmestre.

Ministeren foreslår, at puljen møntet på renovering af de almene boliger halveres fra de 5,5 mia. kr., der har udgjort rammen i de senere år. Men det er en vanvittig dårlig ide, mener boligordfører Lars Dohn:

- Regeringen spiller hasard med det almene byggeri og med beskæftigelsen. Lige nu er arbejdsløsheden stadig så høj, at vi skal støtte snarere end bremse byggeprojekter.

4000 byggejob på spil

At halvere renoveringspuljen vil ifølge Bygge- Anlægs- og Trækartellet sende omkring 4000 bagest i den arbejdsløshedskø, der i forvejen tæller 132.000 danskere.

- Lige nu står der renoveringsprojekter klar for 11 mia. kr. Projekter, der vil skabe job og mindske energiforbruget i boligerne til fordel for klimaet. Og renoveringerne betales med lejernes egne penge fra landsbyggefonden – dem skal regeringen holde fingrene fra, fastslår Lars Dohn.

- Og Finansministeriets argument om, at økonomien kan blive overophedet, er hen i vejret. Det har AE-rådet for nylig vist.

Positiv udvikling i den almene sektor bremses

Den nye boligaftalen kan samtidig meget vel ødelægge den positive udvikling, der ellers er i gang i den almene boligsektor.

- Den eksisterende pulje på 5,5 mia. gør det muligt for de almene boliger at holde samme renoveringsstandard som private ejerboliger. Det har sat positivt præg på den almene sektor: Flere beboere er i beskæftigelse, og kriminaliteten er faldet, siger Lars Dohn.

- Denne gode udvikling risikerer regeringen nu at sætte en brat stopper for.

Fredag, 24. oktober 2014 - 14:08

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Nyheder fra kommuner, regioner og udvalg

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]