Gå til hovedindhold

Mogens Jensen på alvorlig vildveje i bistandspolitikken

Mogens Jensen vægter handel højere end udvikling.

Det fremgår af Berlingske. Her siger han: "Jeg er parat til at anvende flere bistandsmidler på at styrke handelsrelationerne mellem udviklingslandene og virksomhederne herhjemme."

Udviklingsordfører Christian Juhl siger:

- Nu er tonen tilsyneladende ændret hos Mogens Jensen. Det er ganske uacceptabelt, at danske handelshensyn skal finansieres af penge beregnet til verdens fattige. Det, som skal styre en ordentlig udviklingsbistand, er u-landenes interesser. Ikke snævre danske handelsinteresse.

- Enhedslisten advarede regeringen mod at slå handel og udvikling sammen i ét ministerium. Vi frygter, at hensynet til handelspolitikken vil dominere på bekostning af udvikling til den 3. verden.

- Hvis regeringen vil have et handels- eller eksportministerium, så lav det. Men lad ikke udviklingsbistanden finansiere det.

Fredag, 21. marts 2014 - 12:39

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]