Gå til hovedindhold

Mogens Jensen er på afveje

Handelsministeren har bedt EU's handelskommissær sikre, at virksomheder kan sagsøge stater uden for domstolene i ny frihandelsaftale mellem EU og USA.

Det er sket i en henvendelse, som den socialdemokratiske minister har forfattet sammen med 13 ministerkolleger fra andre lande.

Ministeren ignorerer sit arbejder-bagland

Derimod har Mogens Jensen helt sikkert ikke konsulteret den arbejderbevægelse, der udgør hans partis bagland.

- Mogens Jensen hjælper private virksomheder til at kunne sagsøge stater, hvis de laver love, som går imod virksomhedernes interesser, siger udviklingsordfører Christian Juhl.

- Dermed er han kommet meget langt væk fra arbejderbevægelsen og de kritiske kræfter i Europa, som intenst har beskæftiget sig med handelsaftalen mellem USA og EU.

Danmark kan blive sagsøgt for miljøkrav

Hvis Mogens Jensen får sin vilje, vil det kraftigt indskrænke Danmarks muligheder for at beskytte miljøet og borgernes sundhed.

- Mogens Jensens ønske indebærer, at fx den amerikanske tobaksindustri vil kunne rejse en erstatningssag mod Danmark, hvis Folketinget beslutter at begrænse reklamer for cigaretter eller skærpe mærkningsreglerne. Det samme gælder, hvis Folketinget indfører nye miljøkrav, siger Christian Juhl.

- Det er Folketingets mulighed for at beskytte sine egne borgere, som Mogens Jensen vil give afkalde på i markedsgørelsens hellige navn.

Konsekvenserne af ministerens og dermed regeringens holdning er så vidtrækkende, at Christian Juhl har bedt Mogens Jensen forklare, hvordan hans nye lobbyisme for de private investorer stemmer overens med konklusionen på Forespørgselsdebatten i folketingssalen d. 14.05.2014.

Onsdag, 29. oktober 2014 - 14:12

Emner

Aktuelt

Regeringen skal blankt afvise Mærsks revolverpolitik

Mærsk har i dag meddelt, at Mærsk i begyndelsen af 2017 vil begynde nedlukningen af Tyra-platformen og dermed store dele af Nordsøproduktionen.
30. dec

EL kalder socialministeren i samråd om social arv på baggrund af ny bog

Ny bog om social arv og ulighed viser, at de sidste 10 års indsatser for udsatte børn har begrænsede resultater. Især fattigdom blandt børnefamilier forhindrer, at indsatser i folkeskole, på ungdomsuddannelser m.v. ikke virker, konkluderer forskerne bag.
22. dec

EU-Marokko handelsaftalen underkendt af EU-domstolen

Afgørelsen kan få vidtrækkende konsekvenser for danske virksomheder, der har opereret i Vestsahara EU og Marokko kan ikke lave handelsaftaler, der omfatter Vestsahara, uden at inddrage saharawierne.
22. dec

Kontakt Enhedslisten

Landskontoret
Studiestræde 24, 1.
1455 København K
Tel. +45 33 93 33 24
CVR-nr. 18289393
[email protected]

Folketingsgruppen
Folketinget
DK-1240 København K
Tel. +45 33 37 50 50
[email protected]